A

Kunnanjohtajan katsaus

Kunnanjohtajan kuulumisia 1/2023

Nyt on jo eletty hyvinvointialue aikaa parisen kuukautta. Muutos on ollut iso, mutta lähtökohtaisesti käytännön päivittäisessä arjessa sen ei tulisi suuresti näkyä. Edelleen sosiaali- ja terveyspalveluja on antamassa samat tutut ihmiset, kuin ennen vuoden vaihdetta. Vain organisaatio ja hartiat takana ovat isommat. Työtä tehdään sen eteen, että jatkossakin Ruovedellä on saatavissa monipuolisesti sosiaali- ja terveyspalveluja.

Vuoden vaihteessa valmisteltiin myös kuntastrategiaan pohjautuvaa elinvoiman toimintaohjelmaa. Tähän liittyen myös kuntalaisia, yrittäjiä, vapaa-ajan asukkaita ja matkailijoita kuultiin Ruoveden elinvoimasta ja vastauksia tuli huimat 592 kappaletta. ISO KIITOS!! Toimintaohjelmaan on koottu ne ensisijaisesti tärkeimmiksi koetut elinvoimaa parantamiseksi tähtäävät toimenpiteet. Yhtenä isoimpana asiana joka kyselyssä nousi esiin, on työvoiman saati. Tässä asiassa emme tietysti ole yksin Ruovedellä vaan yrityksemme kilpailevat työvoimasta muiden kanssa. Kuntana meidän tulee olla luomassa mahdollisuuksia, jotta työntekijät näkevät Ruoveden houkuttelevana kuntana asua ja elää.

Vuoden vaihtuessa on siirrytty talousarvion tekemisestä edellisen vuoden tilinpäätöksen laatimiseen. Tällä hetkellä kirjoitetaan toimintakertomuksia ja osa lautakunnista ne on jo käsitellytkin. Vielä ei kaikkia lukuja ole saatu, jotta tilinpäätös olisi kokonaisuudessaan valmis. Kuitenkin kokonaiskuvaltaan näyttää siltä, että vuosi 2022 on mennyt kohtuullisesti. Talous vaikuttaa olevan kutakuinkin tasapainossa, mikä on tärkeintä.

Ei vuotta ilman vaaleja. Tänä vuonna on vuorossa eduskuntavaalit, joka pidetään 2.4.2023 ja ennakkoäänestys on 22.3-28.3.2023. Toivottavasti äänestysinnokkuus kasvaa, kuten jotkin asiasta tehdyt tutkimukset ennakoivat. Se olisi hyvä asia.

Kuluva vuosi on siis alkanut muutoksin. Se ei kuitenkaan ole huono asia, vaan nyt hyvinvointialueiden aloitettua, voimme kuntana puhtaasti keskittyä elinvoima ja hyvinvointi-kysymyksiin. Näen nämä toisiaan tukevina asioina. Tehdessämme hyvää elinvoimatyötä, kasvatamme myös kuntalaisten hyvinvointia ja panostaessamme kuntalaisten hyvinvointiin, niin kasvatamme samalla elinvoimaa.

Aurinkoista kevättä!

Ystävällisesti
Toni Leppänen
kunnanjohtaja
toni.leppanen(ät)ruovesi.fi, p. 044 787 1300