A

Retkeile luonnossa

Katsele ja kuuntele tarina maisemakohteista, jotka ovat valloittaneet useiden taiteilijoiden ja satunnaisten seikkailijoiden sydämet. Nautinnollista matkaa! 

Helvetinjärven kansallispuisto

Helvetinjärven kansallispuiston alue on Länsi-Suomen jylhimpiä erämaa- ja metsäalueita. 

Helvetin Portti, Helvetinkoluntie 775 tai Haukkamaantie 1740, Ruovesi

Nettisivu

Outdoor Express

Outdoor Express kuljettaa sinut Tampereen keskustasta bussilla suoraan Helvetinjärven kansallispuistoon ja takaisin. Perillä on varattu hyvää aikaa retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Voit myös yöpyä ja palata seuraavan päivän kyydillä takaisin.

Nettisivu

Haukkamaa Adventures

Opastetut patikka-, melonta- ja pyöräilyretket. Pitopalvelua erähengessä, kokouspaketit. Vuokraamme retkeilyyn tarvittavat välineet. Kuljetukset yhteistyössä Bussi-Mannisen kanssa.

044 510 8765

Nettisivu

Siikaneva

Unohda kiire; kumarru tutkimaan suon pienen pieniä eliöitä ja pysähdy nuuhkimaan tuoksua! Parhaimmillaan maisemat ovat syksyn maaruskan aikaan, jolloin pääsee nauttimaan suoalueen upeasta väriloistosta.

Ollinkiventie 256, Ruovesi

Nettisivu

Ollinkivi

Siikanevan läheisyydessä sijaitseva vuonna 1924 rauhoitettu siirtolohkare on näkemisen arvoinen.

Ollinkiventie, Ruovesi

Nettisivu

Pajusen Erä- ja Luontokeskus

Luontokeskuksesta lähtevän 3,5 km:n pituisen luontopolun kiertämiseen, kohteiden tarkasteluun, näköalatornissa käyntiin ja opastaulujen tutkailuun kannattaa varata aikaa. Keskuksessa varattavissa 50 hengen kota sekä saunarakennus, jossa myös savusaunamahdollisuus.

Keituntie 100, Visuvesi

Nettsivu

Pirkan Taival

Reitti yhdistää Helvetinjärven ja Seitsemisen kansallispuistot. Yhteensä 300 km pitkä retkeilyreitistö, jonka varrelta löytyy lukuisia laavuja ja nuotiopaikkoja. Reitille voi lähteä kätevästi jommasta kummasta kansallispuistosta.

Rengasniemen laavu

Parkkipaikalta lähtee hyväkulkuinen ja lyhyt polku laavulle. Laavu sijaitsee aivan rannassa, joten se on saavutettavissa myös pienellä veneellä tai kanootilla.

Rengasniementie 90, Ruovesi

Runopolku

Runopolku on tunnelmallinen noin kuudensadan metrin mittainen polku, joka kulkee rantaa pitkin Runebergin lähteeltä Laivarantaan.

Laivarannantie 5, Ruovesi

Runebergin lähde

Runeberin lähde oli luonnonhistoriallinen nähtävyys ja kokoontumispaikka jo ennen Runebergin aikaa. Kansallisrunoilijamme asui  täällä kotiopettajana ja uskotaan, että hänen Lähteellä -runonsa on kirjoitettu tämän lähteen innoittamana.

Runebergintie 6, Ruovesi