A

Lapset ja nuoret

Henkilökunta auttaa löytämään sopivaa luettavaa ja tutkittavaa kirjaston kokoelmista. Kirjastossa voi viettää aikaa ja etsiä tietoa. Kirjaston kokoelmissa on mm. kirjoja, pelejä, musiikkia ja lehtiä. Kirjastossa voi käyttää nettiä ja lainata kuulokkeita esimerkiksi, jos pelaa kirjaston tietokoneella.

Tästä pääset PIKI-kirjastojen nuortensivuille.
Tästä pääset PIKI-kirjastojen lastensivuille.

Kirjatin perhelukudiplomi innostaa perheitä lukemaan yhdessä! Hae kirjastosta kirjanmerkki, lataa sovellus ja aloita kiva lukuhaaste. Kun perhe on lukenut 10 Kirjatin suosittelemaa kirjaa, saa kirjastosta lukudiplomin ja pienen yllätyksen. Kirjatin perhelukudiplomi sopii alle kouluikäisille, lue lisää Kirjatin perhelukudiplomista.

Katso sähköiset näyttelyt

Tutustu sähköisiin näyttelyihin: Kaverina supersankari 2022, Metsän villieläimiä kirjastossa 2021, Vesiolennot-näyttely 2020. Vuonna 2019 kirjastossa järjestettiin Pehmojen yö-tapahtuma.

Satutuokiot

Kirjaston satutunnilla luetaan ääneen kuvakirjoja torstaisin klo 10.00–10.30. Seuraavan satutuokion ajankohdan näet etusivulta.

Tapahtumat

Kirjaston tiloissa voidaan järjestää tapahtumia. Osallistuminen kirjaston tapahtumiin on maksutonta, seuraa ilmoittelua! Harrastusporukat, yhdistykset ja kerhot voivat järjestää myös oman tapahtuman. Kysy lisää henkilökunnalta tai ota yhteyttä: kirjasto@ruovesi.fi.

Kirjaston ja koulun yhteistyöstä löydät tietoa Kouluyhteistyö-sivulta.

Kirjatin perhelukudiplomi

Valitse ja lue yhdessä perheen kanssa 10 kirjaa. Kirjalistat on koottu erityisesti alle kouluikäisiä lapsia ja yhteisiä lukuhetkiä ajatellen.

Kirjasampo

Sivupiiri - lasten ja nuorten kirjallisuutta

Lukemo.fi

Tutustu uusiin lasten- ja nuortenkirjoihin. Sivustoa ylläpitää Lastenkirjainstituutti.

Aparaattisaari

Tarinallinen oppimisympäristö esikoululaisille. Suljetaan vuoden 2022 lopussa.

E-aineistot

Lainaa sähköinen e-kirja tai e-elokuva. E-aineistoista löydät myös musiikkia ja lehtiä.