A

Ohjelmallinen muistojuhla: Sointulan vaikeat vuosikymmenet

Aika: 19.3.2023 13.00 - 16.00
Paikka: Sointula
Osoite: Museotie 1, Ruovesi

Kuvaus

Sointulan vaikeat vuosikymmenet - historiaa ja muistitietoa työväentalo Sointulan vaiheista su 19.3. klo 13.00-16.00.

Tänä vuonna on kulunut 115 vuotta siitä, kun Työäväenyhdistys tulevaisuus vuokrasi Sointulan tontin toimitalonsa rakentamista varten. Tulipalossa tuhoutuneen ensimmäisen Sointulan tilalle rakennetussa uudessa työväentalossa päästiin yhdistyksen toiminta aloittamaan 95 vuotta sitten. Siitä kun Sointula saatiin Ruoveden seurakunnalta takaisin Työväenyhdistys Tulevaisuudelle on puolestaan kulunut 75 vuotta. Vuonna 1948 työväenyhdistys myös osti aikaisemmin vuokralla olleen Sointulan tontin itselleen.

Kulttuurikahvila Soinnun tasa-arvon päivänä järjestämän muistojuhlan ohjelmaan sisältyy Tapani Uusiniityn koostama ja ohjelmaryhmä Sulosointujen esittämä epänäytelmä Sointulan vaikeat vuosikymmenet. Ensiesityksensä saavassa epänäytelmässä edetään Tyäväenyhdistys Tulevaisuuden alkuvaiheista sotien jälkeiseen aikaan.

Lisäksi ohjelma sisältää muisteluksia sekä keskustelua, jossa Työväenyhdistys Tulevaisuuden puheenjohtaja Erkki Viitanen sekä Sulosointujen Tatjaana Huhtala vastailevat yleisön esittämiin kysymyksiin.

Tilaisuus on ilmainen ja kahvimaksu vapaaehtoinen. Myös Sointulan vaikeitten vuosikymmenten historiikki on tilaisuudessa ostettavissa.

Järjestäjä: Kulttuurikahvila Sointu ja sen ohjelmaryhmä Sulosoinnut.

« Takaisin