A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

Aukioloajat: ma - to 13 - 19, pe 10 - 16 ja la 10 - 14. (Aattopäivinä 10 - 16.)

Pyhäpäivän aattona ke 25.5. kirjasto avoinna 10 - 16. Helatorstaina 26.5. suljettu.

Ajankohtaista kirjastossa

Koronaohjeet: Kirjaston palvelut ovat käytössä normaalisti. Yleinen maskisuositus on poistunut. Käytä kasvomaskia harkintasi mukaan ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Tulethan kirjastoon vain terveenä, kiitos!

 

Tutustu Ellibsiin!  Ellibs on e-kirjapalvelu, jossa voit maksutta lukea e-kirjoja ja kuunnella e-äänikirjoja. Palveluun kirjaudutaan PIKI-kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Mobiililaitteelle on oma Ellibs-sovellus, mutta palvelu toimii myös selaimessa. Sovelluksen voit ladata mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Palvelussa on suomen- ja ruotsinkielistä aineistoa

Jännityslukupiiriläisten uusi jatkotarina "Parhaan ystävän tähden" on alkanut. Uusi jakso julkaistaan joka torstai ja viimeinen osa keskiviikkona 1.6. Seuraa Ruovedelle sijoittuvaa tarinaa osoitteessa jatkotarina.blogspot.com

Näyttely: Miten kultakauden taiteilijat vaikuttivat Ruoveden kulttuuriperintöön ja mitä Ruovedellä tapahtui kultakautena? Esillä sermissä Ruoveden yhtenäiskoulun 9-luokkalaisten töitä omasta kulttuuriperinnöstään. Näyttely esillä 25.5. saakka.

Päivälukupiiri ke 25.5.2022 klo 12. Toukokuun kirjana Anneli Kannon historiallinen romaani Pyöveli.

Jännityslukupiiri ke 8.6.2022 klo 18. Kesäkuun kirjana australialaisen Jane Harperin menestysdekkari Kuiva kausi.

Digiopastukset: ATK Seniorit Mukanetin kevätkauden opastukset ovat päättyneet. Opastukset jatkuvat tiistaisin 6.9. alkaen joka toinen viikko.

Kaverina supersankari -näyttely sähköisenä kuvagalleriana netissä. Tutustu 1.-luokkalaisten supersankarihahmoihin. Kirjaston ja Ruoveden yhtenäiskoulun 1.-luokkalaisten yhteistyö. Katso verkkonäyttely täältä.

Kirjatin perhelukudiplomi innostaa perheitä lukemaan yhdessä! Hae kirjastosta kirjanmerkki, lataa sovellus ja aloita kiva lukuhaaste. Kun perhe on lukenut 10 Kirjatin suosittelemaa kirjaa, saa kirjastosta lukudiplomin ja pienen yllätyksen. Lue lisää Kirjatin perhelukudiplomista.

 

Käytä e-aineistoja

PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla saat käyttöösi e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, laulamisen ja soittamisen verkkokursseja sekä elokuvia. Löydät PIKI-kirjastoissa käytössä olevat sovellukset PIKI-verkkokirjastosta.

Medici.tv-palvelu avaa pääsyn tuhansiin konsertti-, ooppera- ja balettivideoihin sekä suoriin lähetyksiin arvostetuista tapahtumista. Katsottavana on myös paljon dokumentteja ja opetusmateriaalia. Klassisen musiikin lisäksi palvelusta löytyy myös jazzia. Lue ohje kirjautumisesta Medici.tv-palveluun.

Rockway-musiikkipalvelussa on soittamisen ja laulamisen videokursseja. Kirjaudu ja selaa kokoelmaa osoitteessa: kirjastot.rockway.fi/piki

Lue e-lehtiä kotona osoitteessa: www.pressreader.com. Uusi e-lehtipalvelu PressReader sisältää pääosin ulkomaisia lehtiä. Kysy neuvoa kirjastosta tai katso ohjeet Pressreader-lehtien käyttöön.

PressReader-palvelun suomenkieliset lehdet löydät täältä: www.pressreader.com/catalog/finland/finnish

Lue sähköisiä näköislehtiä kirjastossa ePress ja eMagz-palveluissa.

Enemmän e-kirjoja lapsille: Valtakunnallinen lasten- ja nuorten e-kirjakokoelma Ellibs-palvelussa.

E-elokuvapalvelu Kirjastokino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta. Lue ohjeita Kirjastokinon käyttöön.

 

Kirjastoauto

Aikataulu 10.1.-31.5.2022 (pdf). 

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.