Eläimet ja ympäristöterveys
Eläinsuojeluvalvonnan tehtäviä hoitaa valvontaeläinlääkäri, p. 040 170 6433 tai valvontaelainlaakari(at)keuruu.fi.
Eläinlääkäri
Eläinlääkäri Hanna Hannukainen
p. 040 064 3565
hanna.hannukainen(at)keuruu.fi
Suureläimet Ruoveden, Keuruun ja Mänttä-Vilppulan alueelta. Soittoaika klo 8.00-16.00.
Eläinlääkäri Tiina Koivukoski
p. 050 592 5443
tiina.koivukoski(at)keuruu.fi
Pääsääntöisesti pieneläimet Virtain, Keuruun, Ruoveden sekä lisäksi parittomina viikkoina Mänttä-Vilppulan alueelta. Vastaanotto sovittaessa eläinlääkärin kanssa pääsääntöisesti Virroilla (Sairaalantie 3) tai Keuruulla (Lapinmäentie 7). Sovittaessa mahdollisesti myös Ruovedellä (Urhontie 4). Soittoaika klo 8.00-9.00.
Eläinlääkäripäivystys arkisin klo 16.00-8.00 ja viikonloppuisin sekä pyhäpäivisin on järjestetty eriytetysti siten, että tuotanto- ja suureläimiä hoitaa päivystysvuorossa oleva kaupungineläinlääkäri ja lemmikki- ja pieneläinten päivystysaikaisesta hoidosta huolehtii Jyväskylän Eläinsairaala osoitteessa Vapaaherrantie 2 (Tourukeskus), 40100 Jyväskylä.
Pieneläinpäivystys: 0600 306 084 (puhelun hinta 1,98 €/min).
Suureläinpäivystys: 0600 14 600 (puhelun hinta 2,02 € / min).
Ympäristöterveydenhuollon palvelut: Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimistosta, p. 040 1802 148 (toimisto). Toimiston esihenkilönä toimii Rebekka Kinnunen p. 040 032 8322.
~~~~~~~~~~~~~
Elintarvikevalvonta ja terveystarkastaja
Ympäristöterveydenhuolto, terveyden suojelu, terveysvalvonta ja elintarvikevalvonta.
Elintarvikevalvonta kohdistuu elintarvikkeiden valmistukseen, pakkaamiseen, kuljetukseen, myyntiin, tarjoiluun ja mainontaan sekä alkutuotantoon. Elintarvikevalvonnan kohteina ovat muun muassa elintarvikkeiden tuotantotilat, elintarvikemyymälät, ravintolat, laitoskeittiöt, torit jne. Valvontaa suoritetaan elintarvikevalvontasuunnitelman mukaisesti.
Ruoveden ympäristöterveydenhuollon palvelut hoitaa Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto, joka valvoo, että elintarvikealan toimijat noudattavat toiminnassaan laadittua omavalvontaohjelmaa.
Elintarvikealan toimijoiden tulee olla yhteydessä ympäristöterveystarkastajaan, kun perustetaan elintarvikehuoneistoa, esimerkiksi ravintolaa suunnitellaan tilojen muuttamista ja korjausta elintarvikehuoneiston toiminta lopetetaan toimija vaihtuu epäillään ruokamyrkytystä suunnitellaan elintarvikkeiden tilapäistä myyntiä tai tarjoilua esimerkiksi myyjäisissä ja erilaisissa tapahtumissa. Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto, p. 040 1802 148.
Sähköinen ympäristöterveydenhuollon ilmoituspalvelu Ilppa: https://ilppa.fi/etusivu
Uima- ja talousvesivalvonta, yleinen neuvonta:
Ympäristöterveystarkastaja Tuija Kytönen, p. 044 787 1362, tuija.kytonen(ät)keuruu.fi
Osoite: Virtaintie 26 (kaupungintalo), 34800 Virrat
Elintarvikevalvonta: Pirjo Kauma, p. 050 522 6554, pirjo.kauma(ät)keuruu.fi
Osoite: Keskuskatu 2, 35700 Vilppula
Ympäristöterveystarkastaja Pirjo Karjalainen, puh. 050 553 9514, pirjo.karjalainen(ät)keuruu.fi
Osoite: Keskusaukio 3, 42700 Keuruu
Ympäristöterveystarkastaja vastaa Ruovedellä rakennusterveys- ja sisäilma-asioista ja toimii sisäilmatyöryhmässä ympäristöterveydenhuollon osalta.