A

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisista sosiaali- ja terveyspalveluista 1.1.2023 alkaen.

12.12.2022

UUSI ASKEL HYVINVOINNIN POLULLA!

Kohti uutta 970x400 purppura10

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa kaikista pirkanmaalaisten julkisista sosiaali- ja terveyspalveluista 1.1.2023 alkaen. Lisätietoa muutoksista on verkossa pirha.fi

Uuden hyvinvointialueen palvelut
Pirkanmaan hyvinvointialueen vastuulla olevia palveluita ovat muiden muassa sosiaali- ja terveysasemien sekä hammashoitoloiden, neuvoloiden, kotihoidon, sosiaalityön, lastensuojelun, vammaisten ja ikäihmisten sekä sairaaloiden, ensihoidon ja paloasemien palvelut.

Mikä ei muutu?
Palvelut tuotetaan tutuissa kuntien ja Taysin sekä hyvinvointialueen palveluntuottajina jatkavien ulkoistettujen tai yhtiömuotoisten palveluntuottajien palvelupaikoissa. Hoito- ja asiakkuussuhteesi eivät muutu. Nykyiset ajanvarauksesi, lähetteesi sekä
asiakas- ja potilastietosi säilyvät.

Mikä muuttuu?
Löydät hyvinvointialueen palvelujen yhteystiedot uudesta osoitteesta pirha.fi. Keiturin Sotella, Mäntänvuoren Terveydellä ja Kolmostien Terveydellä on edelleen myös omat verkkosivunsa.

Osa kuntien sote-palvelujen lankanumeroista muuttuu. Uudet numerot tulevat verkkosivuille. Muuttuvissa numeroissa on kevään ajan soitonsiirto ja vuoden loppuun asti tiedote. Kaikki matkapuhelinnumerot ja Taysin numerot säilyvät ennallaan.

Palveluihin pääsyn kriteerit, palkkiot ja korvaukset sekä asiakasmaksut yhtenäistyvät koko Pirkanmaalla. Joihinkin etuuksiin ja asiakasmaksuihin tulee pieniä muutoksia. Myös korvausten ja palkkioiden maksupäivät saattavat muuttua. Jos kotikuntasi tekemään päätökseen tulee muutos, saat siitä uuden päätöksen kotiin.

Osa sähköisen asioinnin suostumuksista tai kielloista tehdään uudelleen seuraavan asioinnin yhteydessä.

Tilaa Pirkanmaan hyvinvointialueen laskut itsellesi sähköisesti verkkopankissasi.

Mistä saan tietoa?
Lisätietoa muutoksista on verkossa pirha.fi. Ellet löydä tietoa verkosta, sosiaali- ja terveyspalvelujen yleinen neuvontanumero eli Soteluuri auttaa sinua numerossa 03 384 5050 arkisin klo 8–18. Sote-luurissa ei käsitellä asiakastietoja tai palvelun ja hoidon tarvetta. Kun tarvitset ohjeita terveyspalveluihin hakeutumisesta tai arviota hoidon tarpeesta, soita Pirkanmaan terveysneuvonnan uuteen numeroon 03 384 5000. Se otetaan käyttöön 1.1.2023. Jos harkitset päivystykseen hakeutumista, voit kysyä ohjeita ja neuvoja vuorokauden ympäri numerosta 116 117.

Hätätilanteessa soita 112.

Pirkanmaan hyvinvointialueen asiakastiedote (pdf).

 

Takaisin