A

Kulttuuriparantola

Kuva: Kotiseutuyhdistyksen arkisto

TAIDENÄYTTELY- JA TAPAHTUMATILA
Päiväkodintie 6,
5.6.-4.8.2024 ke-su klo 12.00-18.00.  Avoinna myös kurssien ja tapahtumien aikana, muulloin sopimuksen mukaan.

Kesäkausi 2024
17.5.-16.6. Kuvataiteilija Matti Kuronen
19.6.-21.7. Ruoveden maisema -ryhmä: Aino Ulmanen, Markus Tuormaa, Timo Partanen, Tiina Lamminen, Krista Kortelainen, Liisa Karintaus, Elina Försti, Margareta von Bonsdorff.
26.7.-22.9. Albert Pepermans - Maalamisen ilo (yhteistyössä Vinhan galleria)

Kohtaamisia Ruovedellä - Kulttuuripitäjän elämää ja ihmisiä -digitaalinen näyttely. Digitaalisen version on tuottanut Ruoveden kunta alkuperäisen näyttelyn pohjalta, joka oli Kulttuurimatkailuhankkeen 2021 tuotantoa. 

Kulttuuriparantolan historia

Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema puurakennus valmistui alkujaan vuonna 1909 keuhkotautiparantolaksi. Maanviljelysneuvos Alexander Aminoff rakennutti parantolan omin varoin ja lahjoitti sen Ruoveden kunnalle. Suomessa oli yleisesti tapana rakentaa parantolat mäntymetsiin, sillä havupuiden aikaansaaman raikkaan ilman ajateltiin helpottavan taudin oireita. Rakennusta on laajennettu useaan otteeseen ja siinä toimi 1970-luvun lopulta alkaen Ruoveden päiväkoti, jonka toiminta siirtyi vuoden 2021 alussa uusiin tiloihin. 

Rakennus sai uuden elämän 15.6.2023, kun siellä vietettiin Kulttuuriparantolan avajaisia. Tilaa käytetään kuntalaisten kulttuurihyvinvoinnin edistämiseen erilaisten kulttuuri- ja taidetapahtumien, näyttelyiden sekä työpajojen muodossa. 

Kulttuuriparantolan toiminnan aloitus on saanut rahoitusta Taiteen edistämiskeskukselta (Taike), erityisavustuksella harvaan-asuttujen alueiden kulttuuritoimintaan (HAMA-rahoitus).

Kuva: Kotiseutuyhdistyksen arkisto

Ota yhteyttä

Kulttuuripalvelut, tapahtumat, kansalaisopiston toimisto

Ota yhteyttä

Hallintosihteeri, sivistystoimi / koulutoimisto, koulukuljetukset