Elintarvikevalvonta ja terveystarkastaja

Ympäristöterveydenhuolto, terveyden suojelu, terveysvalvonta ja elintarvikevalvonta.

Elintarvikevalvonta kohdistuu elintarvikkeiden valmistukseen, pakkaamiseen, kuljetukseen, myyntiin, tarjoiluun ja mainontaan sekä alkutuotantoon. Elintarvikevalvonnan kohteina ovat muun muassa elintarvikkeiden tuotantotilat, elintarvikemyymälät, ravintolat, laitoskeittiöt, torit jne. Valvontaa suoritetaan elintarvikevalvontasuunnitelman mukaisesti.

Ruoveden ympäristöterveydenhuollon palvelut hoitaa Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto,  joka valvoo, että elintarvikealan toimijat noudattavat toiminnassaan laadittua omavalvontaohjelmaa.

Elintarvikealan toimijoiden tulee olla yhteydessä ympäristöterveystarkastajaan, kun

  • perustetaan elintarvikehuoneistoa, esimerkiksi ravintolaa
  • suunnitellaan tilojen muuttamista ja korjausta
  • elintarvikehuoneiston toiminta lopetetaan
  • toimija vaihtuu
  • epäillään ruokamyrkytystä
  • suunnitellaan elintarvikkeiden tilapäistä myyntiä tai tarjoilua esimerkiksi myyjäisissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto, p. 040 1802 148. 

Uima- ja talousvesivalvonta, yleinen neuvonta:
Ympäristöterveystarkastaja Tuija Kytönen, p. 044 787 1362, tuija.kytonen(ät)keuruu.fi
Osoite: Virtaintie 26 (kaupungintalo), 34800 Virrat

Elintarvikevalvonta: Pirjo Kauma, p. 050 522 6554, pirjo.kauma(ät)keuruu.fi
Osoite: Keskuskatu 2, 35700 Vilppula

Ympäristöterveystarkastaja Monna Björk, puh. 050 553 9514, monna.bjork(ät)keuruu.fi
Osoite: Keskuskatu 2, 35700 Vilppula
Ympäristöterveystarkastaja vastaa Ruovedellä rakennusterveys- ja sisäilma-asioista ja toimii sisäilmatyöryhmässä ympäristöterveydenhuollon osalta.